shërbim

Ja Shërbimi

Shitjet e para të shërbimit

Përdoruesi ose departamentet e tjera për vërtetësi, një hyrje detajuar i produkteve të kompanisë, dhe të sigurojë të dhënat teknike lidhur është më e përsosur, për të ndihmuar njësinë projektimit për të kryer shkëmbime teknike, për të dëgjuar përdoruesit dhe rekomandimet e departamenteve përkatëse, në projektimin dhe prodhimin e produkteve në bazë të situatës aktuale, për të përmirësuar produktet, për të përmbushur kërkesat e arsyeshme të procesit users.Provide shpërndarje të arsyeshme për përdoruesit në bazë të gjendjes së gazit.

Në shitjen e shërbimeve

Ajo sipas ligjeve përkatëse, rregullat dhe rregulloret e shtetit dhe të drejtat dhe detyrimet e nënshkrimit të kontratës në mënyrë rigoroze në përputhje me kushtet e contractperformance.- pas hyrjes në fuqi të kontratës për përdoruesit dhe Design Instituti për provideequipment vizatime dhe informacion të detajuar.
Fabrika e pajisjeve rastësisht me certifikatën e produktit, paketim listën, certifikatën e inspektimit, certifikatën e enë nën presion dhe udhëzimet për përdorim.

Pas shitjes shërbimi

Selia e kompanisë pas departamenti i shitjes shërbimi, dhe krijimi ofresident zyrat në rajonin multi nacionale, çdo zyrë është e pajisur me staf profesional teknik për të siguruar teknologjinë PSA dhe më të përparuar teknike planfor përdorues, aq më shumë kohë për të siguruar përdoruesit me cilësi të pas shitjes shërbimi. Pas telefonin saleservice Selia e kompanisë: 13868185226/13588050818

Instalimi pajisjet dhe periudha e komisioneve, kompania sipas kontratës dhe ranë dakord për të ofruar shërbime të lidhura.
Ai mori një teleks ose telefonike përdoruesit, shërbimi ndaj klientit kompania e servicedepartment menjëherë do të përgjigjet, nëse është e nevojshme, pasi personeli i shitjes shërbimi mund të arrijnë të përdoruesit në vend riparim pajisjeve.
Ne të vendosë rekord të përdoruesit, të ndihmojë në menaxhimin e pajisjeve të përdoruesit; rregullisht kujtoj përdoruesit për të zëvendësuar veshur pjesë, dhe kontrolloni pajisjet dhe çështjet që kanë nevojë për vëmendje, të ngritur rekordin shërbimet e shërbimit të klientit skedarëve, për mirëmbajtjen dhe mirëmbajtjen e përdoruesit pajisjeve udhëzim të lirë.
Telefoni Ankesa: në qoftë se ju jeni në procesin e ndërveprimit me kompaninë officeshave asnjë nuk janë të kënaqur, ju mund të ndahen në të menaxhimit të marketingut qendër polyempty në orët e statutore të punës thirrni në të ankesave Tel: 13868185226/13588050818


WhatsApp Online Chat!