VPSA вакуум притисок замав адсорпција технологија

Вакуум притисок замав адсорпција технологија

Вакуум притисок технологија замав адсорпција е употребата принцип притисок замав адсорпција, воздух преку голем притисок вентилатор, гас молекули на низ креветот на молекуларно сито адсорпција на литиум, литиум азот со адсорпција молекуларно сито, кислород се должи на адсорпција на помалку, во гас фаза е збогатен inand од кревет адсорпција, така што да се добие производ на кислород, азот и одделување на кислород, кога молекуларно сито адсорпција на азот е блиску до заситување, стоп воздух и вакуум пумпа за транспорт на негативни adsorptionbed притисок, адсорпција азот десорпција на литиум на молекуларно сито, регенерација молекуларно сито и повторна употреба, адсорпција кревет за повеќе од два прекинувачи работа, постојано да се произведуваат високо квалитетни кислород.

Карактеристики на производот:

Увезените литиум молекуларно сито адсорпција, напредни перформанси, помалку потрошувачка, долг живот

Користење на кислород технологија адсорпција кула избрани во сигурен, кислород, висок принос, ниска потрошувачка на енергија.

Висока чистота, може да достигне 90 до 95%, трошоци на производство е ниска.

Уредот има стабилна работа, висока доверливост

Висок степен на автоматизација, добри безбедносни перформанси.

Широко се користи: PCI технологија, олово топење, топење бакар, бакар топење, разни парчиња од стакло топење, производство на хартија, хемиската индустрија и др ..

051449_699


Време на мислењето: Септември-05-2018
WhatsApp Онлајн Chat!