Технологија на производство на водород од метанол напукнување

технологии производство на метанол распаѓање на водород

Метанол напукнување - производство на водород технологија е еден вид на притисок замав адсорпција (ПСА) со метанол и вода како суровина, до одредена температура и притисок низ катализатор во да се меша во одредена температура и притисок низ катализатор пукање во мешавина водороден гас .

Технички карактеристики:

Производството на зрела технологија, безбедна и сигурна работа.

Лесен извор на суровини, погодност складирање, транспорт, стабилноста на цените.

Процесот е концизен.

А висок степен на автоматизација, едноставна операција, лесно.

Зафаќа површина од мали, заштеда на инвестиции, краток период на созревање.

Ниска потрошувачка на енергија, цената на производот е на ниско ниво.

Нема загадување на животната средина.

принципот реакција:

CH3OH и CO + h2-2 Q

CO + H2O и CO2 + H2 + Q

051541_309 (1)


Време на мислењето: Септември-05-2018
WhatsApp Онлајн Chat!